La cursa, que segueix el Camí de Retrobament, unirà un any més Sant Julià de Lòria i la Seu d’Urgell, passant per Bescaran i Estamariu. L’han presentat, aquest matí, el conseller d’Esports, Pere Pràxedes, i el director del servei d’Esports de la ciutat alturgellenca, David Vallvé. 

La 6a edició de la Travessa Transfronterera se celebrarà el diumenge 21 d’octubre i constarà de dos recorreguts. D’una banda, el circuit llarg de 31,1 Km de distància, 1896 m de desnivell positiu acumulat i 2103 m de negatiu. Sortirà de Sant Julià de Lòria i passarà per Aixirivall, Auvinyà, Naturlandia, Bescaran, Estamariu, Llirt  i finalitzarà a la Seu d’Urgell. Està adreçat a les categories júnior, sènior i veterans.

D’altra part, el circuit xics de 14,9 Km, 462 m de desnivell positiu, 1089 m negatiu que sortirà de Bescaran i passarà per Estamariu finalitzant a la Seu d’Urgell. Hi poden prendre part corredors de les categories infantil i cadet.

Perfil de la cursa llarga

 

Perfil cursa xics

Tal com ha assenyalat el conseller d’Esports, “de moment la Travessa Transfronterera compta amb una 50a d’inscrits. L’edició passada la van fer 163 corredors i enguany esperem arribar als 200”. 

El detall dels recorreguts i les inscripcions es poden formalitzar a:  www.transfronterera.com. De forma presencial també es poden fer, fins el dia abans de la cursa, al centre Esportiu de Sant Julià de Lòria o bé al Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell. Fins el 19 d’octubre costaran 15€ i més enllà d’aquest dia, 20€. 

La Travessa Transfronterera és puntuable pel Circuit FER. En aquest sentit, David Vallvé ha destacat que “és una cursa peculiar que uneix dos països i la gent que practica aquesta esport ja la té instaurada com una cita dins del calendari”. 

Coincidint amb la celebració de la Fira de Sant Ermengol a la Seu d’Urgell, s’obsequiarà als 100 primers corredors amb un tast de formatges artesans del Pirineu.