La Seu d’Urgell és una ciutat situada als Pirineus Catalans, capital de la comarca de l’Alt Urgell. És la confluència de dos rius el Segre i el Valira, i està envoltada per la majestuosa serra del Cadí. Te una població de 12.500 habitants i està situada a 700m del nivell del mar. La situació geogràfica la fa porta de les Valls d’Andorra i la proximitat a aquest gran pol demogràfic i econòmic, fan de La Seu la ciutat més dinàmica dins l’àmbit de l’Alt Pirineu Català.

Aquesta serà l’última prova del calendari d’aquest any. Les primeres proves de la Copa del Món s’hauran efectuat a Liptovsky Mikulas (Eslovàquia), Cracòvia (Polònia), Augsburg (Alemanya) i la penúltima a Tacen (Eslovènia). 

La competició va precedida en primavera per la Copa del Segre (la Seu-Ponts) i la Copa Pirineus (la Seu-Pau), consolidant un destí de canoa eslàlom que vindrà amb el Campionat del Món d’Eslàlom i Descens 2019 a La Seu d’Urgell, prova classificatòria pels JJ.OO. de Tokio 2020.

Atletes espanyols d’alt nivell

Durant aquesta Copa del Món d’eslàlom, les instal·lacions olímpiques albergaran els millors palistes internacionals del moment, de més de 40 nacionalitats diferents.  

Entre ells gaudirem de molts i excel·lents palistes de l’equip espanyol com els catalans Marta Martínez, Núria Vilarrubla, Annebel Van der Knijff, Dani Marzo i Miquel Travé; els bascos Maialen Chourraut, Irati Goikoetxea, Joan Crespo, Samuel Hernanz, Ander Elósegi, Miren Lazkano i Klara Olazabal; i per últim el castellanolleonès David Llorente.

El Canoa caiac Eslàlom

Es un esport olímpic que es realitza en rius o en canals artificials d’aigües braves, en un tram de 200 a 400 m de recorregut. La competició consisteix en completar un recorregut determinat per portes numerades, sense penalitzacions, en el menor temps possible. Quan la porta és verda i blanca, els palistes la passaran en sentit de la corrent, i quan és vermella i blanca a contra sentit. Tocar la porta amb el cos, l’embarcació o la pala suposa una penalització de 2 punts. En les portes que el palista passa en sentit contrari o les omet, rep una penalització de 50 segons. El temps sumat a les penalitzacions de cada palista és el que determina qui es classifica per a la següent fase. El palista que obté la menor puntuació és qui guanya.

Les embarcacions utilitzades són el caiac i la canoa, aquesta pot ser monoplaça o biplaça. En el caiac el palista està assegut, i es propulsa amb una pala de dos fulles i en la canoa, el palista està de genolls, i es propulsa amb una pala  d’una sola fulla.

A la Copa del món hi participen cinc categories diferents:

   K1H Kayak individual home

   K1D Kayak individual dona

   C1H Canoa individual home

   C1D Canoa individual dona

   C2Mx Canoa doble mixta

+info: www.canoeslalomseu.parcolimpic.cat

Descarrega’t el programa