Els visitants podran seguir gaudint de l’Espai de Tast KM0-GUSTUM, de la mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’, de la mostra d’artesania, l’Autofira, la Gastrofira i de parades de venda ambulant.  

A més a més de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu -buc insígnia de la mil·lenària  Fira de Sant Ermengol- la Seu d’Urgell també ofereix durant el cap de setmana de fira (19, 20 i 21 d’octubre) una mostra d’associacions, entitats i empreses, una fira d’artesania, una autofira, una petita mostra ramadera, foodtrucks, una fira de productes ecològics del Pirineu i parades de venda ambulant. Tot això ubicat en diferents espais de la ciutat que es recull en el programa de mà de la fira que s’ha enviat a totes les llars urgellenques.

Poliesportiu municipal

La mostra que s’instal·la al poliesportiu municipal acollirà enguany 12 associacions, 6 entitats i 24 empreses de tot tipus i alimentàries.D’aquestes 24 empreses, 11 s’emmarquen en l’Espai Tast Km0-Gustum, un espai de degustació col·lectiva i plataforma per als productors agroalimentaris (pa, embotits, carns, cervesa) de l’Alt Urgell i Cerdanya que tenen l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes als milers de visitants que passen per la Fira de Sant Ermengol durant tres dies.

També en aquest mateix espai firal es tornarà a comptar amb la mostra culinària que s’inclou en el programa ‘Aliments del territori i tu’ de la Diputació de Lleida on tindran lloc 14 activitats de degustació i demostració amb aliments de proximitat i amb restauradors del territori.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia. L’aforament és limitat i s’omple per ordre d’arribada.

Fira d’artesania

La fira d’artesania s’ubica novament a la plaça dels Oms de la Seu amb un total de 66 parades on s’hi exposen i es posen a la venda productes elaborats per artesans d’arts i oficis dels Pirineus, que ofereixen demostracions de la seva feina. També s’hi poden trobar parades de productes alimentaris.

Fira PEP

La 3a edició de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu (PEP) es tornarà a instal·lar al carrer dels Canonges amb un total de 15 parades. S’hi podrà comprar i degustar productes ecològics frescos i cuinats.

AutoFira

L’AutoFira omple l’espai a l’aire lliure del pàrquing del Dr. Peiró durant la Fira de Sant Ermengol amb la participació de 7 concessionaris de la ciutat amb diverses tipologies de vehicles nous. Aprofitant la celebració de la fira, el Club de Vehicles Clàssics de l’Alt Urgell també esposa els seus automòbils.

Gastrofira

La Fira de Sant Ermengol també hi ha l’espai anomenat Gastrofira, situat al carrer Dr. Peiró, que ofereix una oferta culinària variada, amb la presència de 7 foodtrucks de pizzes, arròs, magdalenes, hamburgueses, creps, frankfurts i productes de l’associació “Menja’t l’Alt Urgell”.

Mostra Ramadera

El Camí Ral de Cerdanya, just a l’entrada dels dos recintes firals, acull la mostra ramadera que vol ser una aposta ferma per la ramaderia, sector important del desenvolupament econòmic de territoris de muntanya com l’Alt Urgell. En aquesta mostra es podrà trobar vaca frisona, cabra i ovella, els tres animals que proveeixen la matèria primera per elaborar els formatges artesans del Pirineu. També hi haurà una activitat per als més xics de la casa que consistirà a aprendre a munyir una vaca a través d’una de cartró pedra.

Venda ambulant

Un altre punt important de la Fira de Sant Ermengol és la venda ambulant que s’ubica als carrers de l’Eixample de la Seu d’Urgell. Enguany, hi haurà un total de 289 parades  -ocuparan més de 2.000 metres lineals- de tot tipus de productes: moda, sabates, parament d ela lar, roba interior, entre d’altres. Així mateix, al carrer Major s’hi ubicaran parades de productes alimentaris.

Visitants i aparcaments gratuïts

Des de l’organització de la Fira de Sant Ermengol 2018 s’espera arribar a la mateixa xifra de visitants de l’any passat -que va ser aproximadament de 60.000 persones– o fins i tot superar-la.

Respecte a l’alt nombre de visitants a la fira que arriben en cotxe, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha habilitat un total de 8 aparcaments gratuïts en diferents punts de la ciutat.

A la zona sud es podrà aparcar el vehicle a l’aparcament del Parc del Segre. A la zona est, es podrà deixar el cotxe a l’aparcament de Bombers, a l’aparcament annex al Dr. Peiró i a l’aparcament del cementiri municipal.

A la zona nord de la Seu hi haurà habilitats els aparcaments de l’avinguda Valls d’Andorra i el del centre comercial, mentre que a la zona oestestaran disponibles els aparcaments del col·legi Albert Vives i el de l’Horta del Valira.

Descarrega’ aquí el programa