• La trobada, organitzada per l’Associació Universitària de Cerdanya, va batre el seu rècord d’assistència amb 300 persones
  • La Nit dels Estels se celebra a La Molina des de l’any 2003
La XIX edició de la Nit dels Estels va tenir lloc el passat dimarts, 16 de juliol, a la cota 2.340 del Telecabina de La Molina. Organitzada per l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), aquesta trobada dedicada a tots els aficionats a l’astronomia se celebra ininterrompudament des de l’any 2001 i des de l’any 2003 es fa a l’estació de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de La Molina.

La Nit dels Estels és una de les activitats clàssiques de l’estiu a La Cerdanya i una de les propostes més exitoses, entranyables i amb més anys d’història dins la Setmana Universitària de l’AUCer. Enguany s’ha arribat al rècord de participació amb 300 persones de totes les edats.

Totes els assistents van poder gaudir d’una observació astronòmica dirigida pels professionals de l’Associació Astronòmica de Sabadell que van portar material específic d’astronomia.

La nit va acompanyar i es van poder veure el cel, la lluna, les estrelles i les constel·lacions amb total claredat, coincidint amb l’observació de l’eclipsi de lluna.
Aquesta festa astronòmica va estar acompanyada d’un concert de jazz amb Llibert Fortuny.