Una agradable meteorologia, la millor aliada d’una jornada que ha tingut en Guillem Campeny i Isabel Pelegrina els vencedors en la Marató, i a Javi Puit i Marta Muixi en la Trail. Robert Maso i Aida Fornieles, líders momentanis de la Combinada a l’espera de la jornada de demà.  

Des de primera hora del matí a La Plaça de les Escoles de Rialp es respirava l’emoció de la competició, la tensió continguda i el nerviosisme dels corredors que lluïen orgullosos el seu dorsal, preparats per viure la Rialp Matxicots 2018.

Prop de 800 corredors afrontaven un repte d’altura, i mai més ben dit, ja que els corredors de la Trail (60km i 5.000m+) i la Marató (44km i 4.000m+) havien d’ascendir els dos sostres de la cursa, el Montsent de Pallars (2.883m) i el Montorroio (2.862m), abans d’encarar la segona part del recorregut, no menys espectacular i exigent.

La Marató, novetat d’aquesta edició, comptava amb un bon nombre d’inscrits i un interessant cartell de corredors, d’entre els que ha destacat amb llum pròpia Guillem Campeny, que ben aviat ja s’ha destacat dels seus rivals. Amb un ritme constant esplèndid, el corredor ha travessat la línia d’arribada de Rialp en primera posició amb 5h 46’. Tres quarts d’hora després ha entrat Jaume Martí mentre que Marc Portet ha completat el podi.

“El recorregut és senzillament espectacular, i la cursa té tots els ingredients que un busca.  M’he trobat molt bé tota la cursa” explicava. En categoria femenina, Isabel Pelegrina s’ha endut el triomf en 8h 16’ per davant de Georgina Gabarró i Anna Farrus. “La cursa és molt dura però els avituallaments i els voluntaris són excel·lents” destacava la campiona.

La versió Trail, ampliada en distància i desnivell, venia amb dues novetats principals: la nova pujada a la Pala d’Eixe abans de l’avituallament d’Espot i la Serra de Posa, endurint l’última pujada abans de l’arribada. En aquest cas el més ràpid en completar el traçat ha estat Javi Puit, vencedor en 8h 19’, amb una victòria molt ajustada sobre Jesús Pau Vázquez.

Marta Muixi, amb un rendiment molt regular durant tota la prova, ha travessat la meta en primera posició amb un temps de 10h 18’.

El desenllaç de la Combinada, demà

Molts dels participants que avui han arribat a la línia de meta ja podran dormir tranquils aquesta nit, però alguns encara no. Els corredors de la Combinada encara els queda enfrontar-se demà a la Mitja, sensiblement més curta però també exigent (23 km i 1.500 m+).

Carlos Montero ha estat el més ràpid en completar la Trail i partirà demà amb avantatge, així com Sabrina Solana, la més forta en el dia d’avui en categoria femenina. “No em pensava rendir tan bé. Estic molt satisfet i m’ho he passat genial, però no cal confiar-se, demà encara tinc feina” apuntava l’actual líder masculí.

Un dia espectacular per gaudir de la muntanya que tindrà continuïtat demà, quan l’adrenalina de la 9a Rialp Matxicots seguirà ben amunt amb la celebració de la Mitja i la Caminada (11 km i 550m+), que repeteix després de l’èxit de l’any passat.

 

El guanyador de la Marató Matxicots 2018, Guillem Campeny

Carlos Montero guanyador de la Trail Matxicots 2018

L’atleta Marta Muixi atravessat primera la línea de meta de la Marató Matxicots 2018