Els propers dies 7, 12,13 i 14 d’octubre, quatre arbres singulars del Parc Natural de l’Alt Pirineu seran protagonistes de la 1a edició d’un cicle molt especial. Passejades, conferències i actuacions artístiques de gran qualitat seran un reclam ineludible per gaudir de la natura del Pallars Sobirà i conèixer racons de gran valor i bellesa.

El Cicle d’Arbres Monumentals està format per quatre actes amb les corresponents intervencions artístiques (els músics Roger Mas, Elias Porter, Arnau Obiols i Maria Coma i l’artista del moviment Anna Rubio) a l’entorn d’arbres de gran singularitat de l’Alt Pirineu, precedides d’una passejada guiada i concloses amb una ponència i degustació de productes artesans vinculats a cada arbre.

Per a les ponències es comptarà amb persones expertes (Marc Garriga, José de Montes, Andreu González, Teresa Sala i Eduard Parés) vingudes tant de la ciència com de l’art que ens parlaran sobre els boscos vells, com es valora i mesura un arbre monumental, la geologia de la zona o els arbres dins l’art contemporani i l’espiritualitat.

L’Associació cultural Gençana de la Coma de Burg (organitzadora també del Festival MUDA Pirineus), continua apostant per apropar la música i la dansa al públic en entorns naturals de gran interès i a més, en aquest cicle, hi suma la voluntat didàctica del coneixement del territori i dels arbres.

Descarrega’t el programa complert