A l’Esquitx hem canviat el sistema de cloració convencional (hipoclorit líquid) al nou sistema de cloració salina (amb sal) amb la finalitat de donar una millor qualitat de l’aigua als nostres usuaris.

Quan parlem de cloració salina, parlem directament de la desinfecció de l’aigua mitjançant el clor propi de la sal. És un procés de tractament de l’aigua totalment natural.

 

HIDRÒLISIS- IONS DE COURE/PLATA – ULTRAVIOLATS

El tipus de salí instal·lat  a l’Esquitx funciona bàsicament per hidròlisis amb molt baixa salinitat i genera desinfectant a base d’oxigen i ozó que elimina la matèria orgànica. El mateix equip amb baixa salinitat funciona per electròlisi generant desinfectant a base de clor gas pur.

L’equip instal·lat a l’Esquitx està complementat per:

 1. Un generador automàtic de IONS COURE/PLATA que amplia la desinfecció a base de ionització, no varia el PH, és algicida, bactericida i floculant.
 2. Un equip d’ ULTRAVIOLATS que complementa i amplia la desinfecció a base de radiació germicida, no varia el PH, elimina les cloramines i la legionel.la i no té acció residual.
 3. Un sistema automàtic pel control de % del clor existent a l’aigua de la piscina mitjançant un sonda lectora contínua del % del clor real.

COM FUNCIONA L’ELÈCTROLISI SALINA?

Consisteix en diluir una petita quantitat de sal (2-3 gr./l) dins de l’aigua de la piscina. Es fa passar aquesta aigua per unes làmines de titani (elèctrodes) que prèviament s’han intercalat en les canonades de retorn del sistema de depuració de la piscina. Quan l’aigua salada passa pels elèctrodes, la sal es converteix en un desinfectant actiu, l’hipoclorit sòdic, que destrueix algues, bacteris i fongs. El que fem és fabricar el clor natural (gas) a la mateixa instal·lació.

AVANTATGES I BENEFICIS DE LA CLORACIÓ SALINA

A nivell de SALUT:

 • Evita els trastorns oculars. 
 • Està altament indicat per pells sensibles, pells atòpiques, problemes dermatològics i perforacions de timpans.
 • Desapareix l’olor i sabor del clor.
 • Permet una doble desinfecció. L’aigua salina inhibeix la formació de bacteris i algues, actuant sobre la pell del banyista com un suau antisèptic natural. 
 • No deteriora el cabell ni la roba de bany.

 

A nivell de MEDI AMBIENT:

 • L’electròlisi salina parteix de la utilització dels elements naturals, aigua i sal, no contaminants. No és el mateix que el clor que s’evapora sigui químic a que sigui natural com el que conté la sal. Amb la cloració salina, a més a més, evitem gasos tòxics que es poden produir amb la manipulació de tots els agents artificials necessaris per la desinfecció química. 

 

A nivell d’ESTALVI:

 • Els sistemes d’electròlisi salina permeten un estalvi del 80% en manteniment i un 100% en productes químics. A més s’ha comprovat que l’aigua de la piscina pot mantenir-se sempre, sense necessitat de canviar-la, excepte per les renovacions habituals d’ús, evaporació, etc.

A nivell de QUALITAT ESTÈTICA:

 • A simple vista, podem saber si una piscina està tractada o no amb aquest sistema per la seva llum, perquè el color blau és diferent, molt més maco, segurament per la claredat i nitidesa de l’aigua que s’aconsegueix amb el clorador salí. Aquesta claredat de l’aigua pròpia de l’electròlisi salina té una explicació científica i és que al fer passar les diminutes partícules que enterbolen la piscina per la cèl·lula (o elèctrode) del clorador, aquest té un efecte floculant, agrupant aquestes partícules i permetent a la vegada, una filtració més efectiva.