Quan falten 8 mesos per l’inici, la cursa per etapes segueix innovant i s’ofereixen moltes formules de participació per aconseguir la missió de creuar els Pirineus

 

Quan encara falten 8 mesos per a la posada en marxa  de Transpyr Coast to Coast 2019, més de 200 ciclistes de tot el món ja s’han inscrit a la prestigiosa prova. Això significa més del 50% de les places que l’organització posa a la venda per participar a la 10a edició del repte de creuar els Pirineus en 7 etapes, des de Roses (Girona) fins a Hondarribia (Guipúscoa) del 9 al 15 de juny.

Consolidada plenament en el panorama internacional i considerada per National Geographic com una de les 10 millors aventures del món en MTB, Transpyr Coast to Coast arriba a la seva primera dècada sorprenent a riders de tot el planeta i fidel al seu esperit d’innovació. Al llarg de la seva trajectòria, la missió de creuar els Pirineus en set dies s’ha mantingut com l’objectiu prioritari per als milers de ciclistes que fins ara han afrontat el repte, però les propostes de com aconseguir-ho s’han anat multiplicant per adaptar-se a les seves inquietuds. Per aquest motiu l’organització ha obert noves formes d’aconseguir aquesta extraordinària missió a un nombre cada vegada més gran de ciclistes de tot el món.

La versió de MTB és la més coneguda i la icona d’aquesta missió de mar a mar. Després dels bons resultats de les dues últimes edicions, Transpyr Gran Raid BTT consolida el seu innovador format amb trams d’enllaç i trams cronometrats. Es tracta d’una proposta que permet gaudir del paisatge canviant dels Pirineus i de la companyia internacional dels participants, sense perdre l’emoció i la intensitat de la competició en les seccions competitives.

I no cal oblidar la versió de carretera, Transpyr Backroads, per als qui prefereixen circular a través de l’extraordinària vessant sud dels Pirineus per desconegudes carreteres secundàries i sense trànsit. Sens dubte, un dels esdeveniments més apreciats pels autèntics ciclistes de carretera que el 2019 arriba a la seva 7a edició. Transpyr Backroads és un viatge al cor dels Pirineus, que ofereix un itinerari de gran bellesa per carreteres sinuoses, que permeten als ciclistes gaudir de l’encant canviant i indomable dels Pirineus des d’una perspectiva diferent.

Trobem també l’E-Transpyr C2C, pensada per a aquells pioners que volen descobrir aquesta inoblidable aventura gaudint del seu exclusiu recorregut amb una bicicleta elèctrica.

Una altra fórmula per aconseguir la missió és la modalitat denominada C2C Relay, els relleus de mar a mar. Ha estat dissenyada per a aquells que vulguin compartir aquesta experiència inoblidable d’una forma més relaxada, en relleus de dos o quatre ciclistes que han de completar la meitat de l’etapa, lliurant el relleu als seus companys d’equip al segon avituallament de cada etapa.

Per què TRANSPYR COAST TO COAST és única al món?

Transpyr Coast to Coast és, per damunt de tot, una missió. És un recorregut que dóna sentit a l’existència ciclista, un propòsit personal que consisteix en creuar els Pirineus en 7 etapes. És també una emocionant i memorable aventura amb bicicleta en què ciclistes extraordinaris de tot el món travessen diferents valls, pobles i cultures dels vessants meridionals dels Pirineus, creuant i connectant Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi. Transpyr Coast to Coast prova tant els límits físics com mentals dels ciclistes més experimentats i entusiastes i ja és un dels esdeveniments “obligats” del ciclisme. Ha estat reconeguda per prestigioses revistes, incloent-hi National Geographic, com una de les 10 millors curses de BTT al planeta. En definitiva, és un repte al qual cal enfrontar-se al menys un cop a la vida ja que, segons asseguren els participants, “res torna a ser el mateix després de Transpyr Coast to Coast”.