L’encesa del peveter al costat de la bandera dels Special Olympics ha inaugurat oficialment els Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell – Andorra la Vella 2018!

Un Poliesportiu d’Andorra la Vella abarrotat ha acollit aquesta tarda la inauguració dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell – Andorra la Vella 2018. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de més de 3.000 persones, dels quals 1.500 son atletes dels 15 països – com Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Índia, Dinamarca o Marroc – que participaran del 4 al 7 d’octubre a les 14 disciplines esportives dels Jocs.  

L’acte ha estat protagonitzat per un gran nombre d’actuacions musicals de la mà d’artistes com Monica Green, Beth y Gisela i amb la participació dels geganters de la Seu. També ha comptat amb la tradicional desfilada i la presentació de la nova mascota del moviment Special, la Bruna, nascuda la Pirineu, que des d’aquesta edició acompanya el Nuc. 

Però un cop més, el moment culminant de la inauguració ha estat l’encesa del peveter olímpic al costat de la bandera dels Special Olympics. Des del 20 de setembre, la torxa que mantenia el foc Olímpic havia recorregut les quatre províncies catalanes fins arribar aquest matí al Principat d’Andorra. Durant la inauguració la torxa ha arribat al recinte i s’han fet diversos relleus dins del pavelló. L’últim l’ha fet l’atleta Marc Vilches, acompanyat pel capità espanyol de Copa Davis Sergi Bruguera. 

D’aquesta manera s’ha donat el tret de sortida oficial a l’onzena edició Jocs, la qual se celebrarà sota el lema “El millor és qui ho intenta”, amb l’objectiu d’animar la societat a creure en si mateixa i a lluitar contra el “no puc” per sortir de la zona de confort. Alguns dels esportistes que s’han reunit sota aquest lema i han ajudat fomentar la diversitat i l’esport inclusiu han estat Pau Gasol, Carles Puyol, Pep Guardiola i Ricky Rubio. 

La cerimònia ha comptat amb la participació d’autoritats com el cap de Govern Andorrà, Toni Martíel secretari general d’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, l’alcalde la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, la Cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, la presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb discapacitat intel·lectual (Acell) i el president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau.

Tots ells han agraït tots els col·lectius que han fet possibles els jocs, entre ells els més de 700 voluntaris que participaran en aquesta edició. L’acte també ha servit per homenatjar Francesc Martínez de Foix, qui va presidir la Federació Acell i va ser vicepresident d’Special Olympics Catalunya. Per això, el secretari general d’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha entregat una placa commemorativa al seu germà Joan Martínez de Foix.